چگونه می‌توان سانسور اینترنت را دور زد
ar en es fr my ru vi zh

پراکسی های وبی

 پراکسی به شما اجازه بازیابی یک وب سایت یا هر منبع اینترنتی دیگر را حتی زمانی که دسترسی مستقیم به آن منبع در مکان شما مسدود شده باشد را می دهد. انواع متعددی از پراکسی ها وجود دارند از جمله:

  • وب پراکسی ها¸ که تنها نیاز به دانستن آدرس پراکسی وب سایت مورد نظر را دارند. یک وب پراکسی ممکن است چنین شکلی داشته باشد http://www.example.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi

  • HTTP پراکسی ها¸ که نیاز به تغییر تنظیمات مرورگر توسط شما یا قطعه ای از نرم افزار را دارند. HTTP پراکسی ها تنها برای مشاهده محتوای وب کارآمد می باشند. شما ممکن است که اطلاعات درباره یک HTTP پراکسی را در قالب " "proxy.example.com:3128و یا “192.168.0.1:8080” دریافت کنید.

  • SOCKSپراکسی ها¸ که آنها نیز نیاز به تغییر تنظیمات مرورگر شما توسط خودتان یا قطعه ای از نرم افزار را دارند. SOCKS پراکسی ها در برنامه های اینترنتی کاربردهای فراوانی دارند بالاخص در ابزارهای ایمیل و پیامهای فوری. اطلاعات SOCKS پراکسی درست شبیه اطلاعات HTTP پراکسی می باشد. 

یک وب پراکسی همانند مرورگری می ماند که در یک صفحه وب جا سازی شده و حاوی فرم کوچکی است که برای وارد کردن URL وب سایت مورد نظر به کار گرفته می شود. متعاقبا پراکسی صفحه مورد نظر را بدون نیاز به ارتباط مستقیم با آن صفحه نشان می دهد.


استفاده از وب پراکسی احتیاجی به نصب نرم افزار یا تغییر تنظیمات کمپیوتر شما را ندارد و این به معنی می باشد که شما می توانید توسط هر کمپیوتری از یک وب پراکسی استفاده کنید حتی کمپیوترهای موجود در اینترنت کافه. فقط URL وب پراکسی را در مرورگر خود وارد کرده¸ سپس URL وب سایت مورد نظر را در وب پراکسی وارد نموده و بعد دکمه Enter را فشار دهید و یا دکمه ارسال را کلیک کنید.

هنگامی که مشغول مشاهده یک وب سایت توسط وب پراکسی می باشید شما قادر به استفاده از دکمه های جلو و عقب نیز هستید. شما همچنین قادر می باشید تا روی لینک ها کلیک کرده و فرمها را بدون از دست دادن ارتباط پراکسی شده با صفحه فیلتر شده ارسال نمایید. این به آن دلیل است که پراکسی شما تمامی لینکهای موجود در آن صفحه را بازنویسی کرده تا به مرورگر شما فرمان دهد تا منابع مقصود را از طریق پراکسی درخواست کند. گرچه با توجه به پیچیده بودن وب سایتهای امروزه این امکان وجود دارد که امر پیچیده نیز باشد. در نتیجه شما شاید شاهد "شکسته" شدن اتصال پراکسی شده خود با بعضی از صفحات¸ لینکها¸ و یا فرمها شوید. معمولا هنگامی که این اتفاق می افتد فرم URL وب پراکسی از مرورگر شما محو می شود.

چگونه می توانم یک وب پراکسی پیدا کنم؟

شما می توانید برای یافتن URL های وب پراکسی به سایتهایی نظیر http://www.proxy.org و يا با ثبت نام براي ىريافت يك ليست پستی به سایتهایی نظیر http://www.peacefire.org/circumventor مراجعه كرده همچنین از طریق اشتراک توییترهایی که به کشورهای خاصی تعلق دارند از آنها مطلع و یا به سادگی هر چه تمام تر از یک موتور جستجو استفاده کنید. Proxy.org لیست هزاران پراکسی رایگان را در خدمت شما قرار می دهد: 

 proxy.org_1

CGIProxy, PHProxy, Zelune, Glype, Psiphon و Picidae نمونه هایی از سیستم عامل های وب پراکسی می باشند. همانطور که بالا ذکر شد¸ اینها ابزارهایی نیستند که نیازی به نصب شدن بر روی کمپیوتر شما را داشته باشند. اینها نرم افزار سرور هستند که باید توسط شخص دیگری بر روی کمپیوتری نصب شود که در مکانی به اینترنت متصل شده که در آن مکان فیلتری وجود ندارد. گرچه تمامی این سیستم عامل ها از لحاظ ظاهری مختلف و شاید قدرت و ضعفهای گوناگونی داشته باشند اما همگی چنین قابلیت اساسی را دارا می باشند. بعضی از آنها از لحاظهای خاصی بهتر می باشند نظیر مشاهده آنلاین ویدیو یا نمایش بی نقص وب سایتهای پیچیده.

برخی از وب پراکسی ها خصوصی می باشند و معمولا فقط در دسترس گروه کوچکی از کاربران است که با فرد عامل پراکسی شخصا در ارتباط می باشند یا کاربرانی که برای این سرویس پول پرداخت می کنند. وب پراکسی های خصوصی ویژگیهای خاصی نیز دارند. بالاخص: 

  • قابلیت بالایی برای کشف نشدن دارند پس قابل دسترس هستند.
  • کمتر متراکم هستند پس سریع ترند.
  • با توجه به این که رمزگذاری شده اند (پایین را نگاه کنید) و توسط یکی از آشنایان اداره می شوند پس قابل اعتمادتر نیز می باشند.

البته دسترسی به چنین وب پروکسیهایی ممکن است بنا بر نیاز کاربران به نام کاربری و رمز عبوربرای ورود به سیستم و یا جلوگیری از پدیدار شدن URL پراکسی در دایرکتوریهای عمومی که در بالا نیز به آنها ذکر شد¸ محدود باشد.

استفاده از وب پراکسی ها آسان است اما معایب اساسی آنها مرتبط به ابزارهای دورزدن آنها است. در نتیجه افراد غالبا از آنها به صورت موقتی استفاده می کنند تا روش استفاده از ابزارهای پیشرفته تر را فرا بگیرند. این ابزارهای پیشرفته تر باید اغلب اوقات از وب سایتهایی که خود فیلتر شده اند دانلود شوند. همچنین دسترسی به یک وب پراکسی زمانی مفید است که شما تلاش دارید که ابزار دیگری که دیگر کار نمی کند را یا تعمیر و یا جایگزین کنید.

مشکلات سازگاری وب پراکسی ها

وب پراکسی ها تنها برای ترافیک وب سایت استفاده می شوند تا نشود از آنها برای سرویس های دیگر اینترنت نظیر ایمیل یا پیامک فوری استفاده شود. بسیاری از آنها نیز در کابرد با وب سایت های پیچیده همانند فیس بوک¸ یا مشاهده آنلاین محتوای چند رسانه ای مثل یوتیوب¸ و وب سایت های رمزگذاری شده که می توان توسط HTTPS به آنها دسترسی پیدا کرد¸ قابلیتی ندارند. این محدودیت بدان معناست که وب پراکسی های بسیاری نمیتوانند شما را در دسترسی به سایتهای فیلتر شده که نیاز به نام کاربری دارند یاری کنند¸ من جمله سرویسهای ایمیل مبتنی بر وب. از آن بدتر این است که امکان دسترسی به خود وب پراکسی ها توسط HTTPS وجود ندارد.

مشکلات امنیتی نظیر این با جزئیات بیشتر در زیر بحث شده اند.

با در نظر گرفتن نگرانیهای موجود درباره HTTPS که در بالا ذکر شدند¸ می توان گفت که مشکلات سازگاری وب پراکسی ها با استفاده از نسخه "سیار" یا نسخه "بیسیک HTML" وب سایت مورد نظر قابل حل می باشند. متاسفانه سایتهای زیادی چنین نسخه هایی ساده ای را ارائه نمی کنند¸ همچنین تعداد سایتهایی که بتوان از طریق آنان تمام خروجی سایت را مشاهده کرد بسیار معدود می باشد. در صورت ارائه نسخه "سیار" توسط یک وب سایت¸ اغلب اوقات در URL آن وب سایت "m" جایگزین www. می شود. نمونه هایی از این مورد https://m.facebook.com و http://m.gmail.com و https://m.youtube.com می باشند. بعضا شما می توانید لینک نسخه سیار و نسخه بیسیک HTML را در میان لینکهای کوچک در پایین صفحه سایت پیدا کنید.

ریسکهای امنیتی با وب پراکسی ها

شما باید به برخی از ریسکهایی که متوجه استفاده از وب پروکسیها می باشند آگاه باشید¸ بالاخص آنهایی که توسط افراد یا سازمانهای ناآشنا اداره می شوند. اگر شما از وب پراکسی فقط برای استفاده از خواندن وب سایتهای عمومی مثل www.bbc.co.uk استفاده می کنید نگرانی های اساسی شما اینها خواهند بود:

  • شاید فردی از این که شما یک منبع خبری سانسور شده را مشاهده می کنید باخبر شود.
  • شاید فردی از این امر که شما از چه پراکسی استفاده می کنید مطلع شود.

علاوه بر آن¸ اگر پراکسی شما خوب کار می کند و شما از HTTPS برای دسترسی به آن استفاده می کنید¸ این معلومات باید فقط برای مجری پراکسی در دسترس باشد. گرچه در صورت اعتماد به استفاده از ارتباط با HTTP ناامن یا استفاده از پراکسی خراب (یا پراکسی که ضعیف طراحی شده) این معلومات بر روی هر کسی که ارتباط شما را مانیتور می کند آشکار خواهد بود. در حقیقت وب پراکسی های رمز گذاری نشده مطلقا در برخی کشورها کار نمیکنند و آن به این دلیل است که آنها قادر به دور زدن فیلترهایی که بر واژه های کلیدی اتکا دارند نیستند.

بعضی از کاربران نگرانی ای درباره ریسکهای بالا ندارند. البته¸ اگر شما قصد استفاده از وب پراکسی ها را برای دسترسی به منبعهای آنلاین خاصی داشته باشید آنها شاید قضیه را جدی بگیرند ¸برای مثال:

  • سایتهایی که برای ورود به آنها به کلمه عبور نیاز دارید.
  • سایتهایی که از طریق آنها قصد دستیابی به اطلاعات حساسی دارید.
  • سایتهایی که از طریق آنان قصد ایجاد یا اشتراک معلومات دارید.
  • سایتهای تجارت آنلاین یا بانکداری اینترنتی.
  • سایتهایی که خود رمزگذاری HTTPSرا پشتیبانی می کنند.

در چنین مواردی باید از استفاده از وب پراکسی های نا امن و بی اعتبار پرهیز کنید. در حقیقت شاید لازم باشد که شما اصلا از وب پراکسی استفاده نکنید. درصورتیکه هیچ ضمانتی برای امن بودن ابزارهای "پیشرفته" تر وجود ندارد چالشهایی که نرم افزارهای قابل نصب برای دورزدن باید با آنها تعامل کنند تا ترافیک شما را محرمانه نگاه دارند عموما نسبت به نرم افزارهای وب پراکسی کمتر پیچیده اند.

مبهم و تاریک کردن رمز بندی نیست

بعضی از وب پراکسی ها مخصوصا آنهایی که فاقد پشتیبانی HTTPS می باشند¸ از طرحهای ساده کدگذاری برای دورزدن نام و کلمه کلیدی فیلتر دامنه های ضعیف استفاده می کنند. چنین طرحی که به عنوان ROT-13 شناخته شده است هر حرف را با سیزدهمین حرف بعد از آن در الفبای لاتین جایگزین می کند. (برای امتحان به http://www.rot13.com مراجعه کنید). با استفاده از ROT-13 URL¸ سايت http://www.bbc.co.uk تبىيل به uggc://jjj.oop.pb.hx می شود که این امر تشخیص آدرس را برای یک فیلتر کلمه کلیدی غیر قابل تشخیص می کند. طراحان وب پراکسی این خدعه را مفید می دانند حتی در کشورهایی که فیلتر کلمه کلیدی وجود ندارد. این بخاطر این است که وب پراکسی ها اغلبا شامل URL مورد نظر در قالب URL فعلیمي باشند که مرورگر شما با هر ىفعه کلیک کردن ىكمه ارسال يا ىرخواست لينك جدید به پراکسی می فرستد. به بیانی دیگر هنگام استفاده از یک پراکسی شاید مرورگر شما http://www.proxy.org/get?site=http://www.bbc.co.uk را به جای فقط http://www.bbc.co.uk درخواست کند ولی یک نام دامنه فیلتر که برای دریافت آدرس دومی استفاده می شود قادر به دریافت اولین آدرس نیز می باشد. از سوی دیگر http://www.proxy.org/get?site=uggc://jjj.oop.pb.hx امکان دارد که توسط فیلتر به اشتباه نیز خوانده شود. متاسفانه طرح رمزگذاری توسط حروف زیاد قابل اعتماد نیست. باید در نظر داشت که چیزی نمی تواند جلوی اضافه کردن "jjj.oop.pb.hx" و "www.bbc.co.uk." را توسط مامور سانسور به لیست سیاه بگیرد. (یا بدتر از آن مامور سانسور می تواند "uggc://" را به لیست سیاه اضافه کرده و تمام پراکسی ها را بلوک کند.

امر مهمی را که باید درباره رمزگذاری کاراکتر به یاد داشت اینست که این گونه رمز گذاری ناشناسی شما را از شخص سوم ناظر محافظت نمی کند. شخص سوم ناظر می تواند لیست سایتهایی که شما آنها را مشاهده کردید را ردیابی کند. حتی اگر رمزگذاری کاراکتر تنها برای متن صفحه های در حال مشاهده و محتوای ارسالی (و نه برای URL) استفاده شود ¸ این رمزگذاری هنوز قادر به ارائه یک ارتباط محرمانه نیست. اگر این موارد برای شما مهم می باشد تنها از وب پراکسی هایی استفاده کنید که HTTPS را پشتیبانی می کنند.

فراموش نکنید که مجری پراکسی قادر به مشاهده همه چیز می باشد.

نصیحت بالا بر اهمیت HTTPS هم برای خود پراکسی و هم زماني كه از وب پراکسی ها برای ایجاد و اشتراک معلومات حساس ىر سایت های سانسور شده استفاده می شود تاکید دارد. گرچه این را هم باید متذکر شد که زمانی که شما توسط یک پراکسی امن به یک سایت امن دسترسی پیدا می کنید باید به مجری آن پراکسی اعتماد زیادی کنید چون آن شخص به تمام ترافیک اطلاعاتی که شما دریافت و یا ارسال می کنید مطلع می باشد. این امر شامل کلمه عبور نیز میشود که برای دسترسی به وب سایتهای مورد نظر استفاده می شود.

حتی ابزارهای دور زدن پیشرفته تر که اغلبا نیاز به نصب یک نرم افزار بر روی کمپیوتر شما را دارند به نوعی از پراکسی های واسطه برای دورزدن فیلترهای اینترنت اتکا دارند. البته تمام ابزارهای معروف در این مورد نوعی به کار گرفته می شوند که از محتوای ترافیک اینترنتی HTTPS حتی از خود سرویس های دورزدن محافظت کنند. متاسفانه این امکان برای وب پراکسی ها وجود ندارد که بیشتر باید به اعتماد به سبک قدیمی تکیه کنند. و البته خود اعتماد بسیار پیچیده است چون نه تنها به تمایل مجری سرویس به محافظت از منافع شما بستگی دارد بلکه به سیاست وی برای نگاه داشتن و ورود به سیستم توانایی فنی او و محیط قانونی و تنظیمی که در آن فعالیت می کند نیز بستگی دارد. 

ریسکهای ناشناس بودن در وب پراکسی ها

ابزارهایی که برای دورزدن فیلترها طراحی شده اند ضرورتا نا شناس بودن را ارائه نمیکنند حتی آنهایی که شامل کلمه "anonymizer " در نام خود باشند. عموما ناشناسی به عنوان یک خاصیت امنیتی گریزان استفاده می شود تا به عنوان یک محرمانه کننده اساسی (که از استراق سمع معلوماتی که با وب سایت ها رد و بدل می کنید جلوگیری می کند). و همانطور که در بالا به آن اشاره شد محرمانه کردن اساسی توسط وب پراکسی نیاز دارد تا شما: 

  • از یک وب پراکسی HTTPSاستفاده کنید.
  • توسط آن پراکسی به یک منبع وب سایت HTTPS مرتبط شوید.
  • به نیت¸ سیاست¸ نرم افزار و شایستگی های فنی مجری پراکسی اعتماد کنید.
  • و همانطور که در فصل HTTPSبه آن اشاره شد به تمامی هشدارهای مرورگر توجه کنید.

تمام این شروط برای ناشناس بودن به عنوان پیش نیاز حساب می شوند. اگر شخص سومی دسترسی به ترافیک معلومات شما دارد وی به آسانی قادر می باشد تا آدرسIP شما را به لیست وب سایت های مخصوصی که آنها را مشاهده کردید مرتبط سازد. این امر در مواردی که برای مثال با استفاده از اسم مستعار وارد آن سایت ها شده و پیغام ارسال می کنید نیز صدق می کند.( البته بر عکس آن نیز درست می باشد. هنگامی که شما نام خود را در یک وب سایت عمومی درج می کنید حتی یک پراکسی کاملا امن نیز نمی تواند ازهویت شما محافظت کند !)

تبلیغات، ویروس ها و تروجان

بعضی از اشخاصی که وب پراکسی راه می اندازند به دنبال پول هستند. آنها می توانند از طریق فروش تبلیغات بر روی صفحات پراکسی به آسانی پول در بیاورند¸ مثل نمونه پایین.

یا یک مجری پراکسی مخرب شاید سعی کند تا کمپیوتر کاربران پراکسی خود را با تروجان آلوده کند. این دراوهای هفته می توانند کمپیوتر شما را برای مقاصد تجاری و قانونی خود بربایند.

مهمترین کاری که می توان به محافظت از کمپیوتر شما در برابر ویروسها و تروجانهای دیگر کمک کند شاید به روز کردن نرم افزارهایتان – مخصوصا سیستم عامل و اسکنر ضد ویروس- می باشد. شما همچنین می توانید که تبلیغات را با استفاده از AdBlockPlus (http://www.adblockplus.org) و محتوای مخرب را با استفاده از NoScript (http://noscript.net) بلوکه کنید. هر دوی این فرمت ها برای مرورگر فایر فاکس کاربرد دارند. شما می توانید برای دسترسی به معلومات بیشتر در رابطه با اجتناب از ریسکهای بالا به وب سایت (http://www.stopbadware.org). مراجعه بفرمایید.

کوکی ها و پراکسی ها

ریسکهایی نیز وجود دارند که به استفاده از کوکی ها و اسکریپتها ربط دارند. وب پراکسی های بسیاری می توانند برای از میان برداشتن کوکی ها و اسکریپتها به کار برده شوند¸اما وب سایتهای زیادی نیاز دارند که آنها به درستی کار کنند (برای مثال شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و وب سایتهایی مه برای مشاهده آنلاین از آنها استفاده می شود مثل یوتیوب). وب سایتها و تبلیغ کنندگان می توانند از این مکانیزمها برای تعقیب کردن شما استفاده کنند حتی اگر شما از پراکسی استفاده می کنید. این برای آن صورت می گیرد تا ثابت شود که برای مثال آن شخصی که کاری را علنا انجام داد همان شخصی است که کار دیگری را به صورت ناشناس انجام داد. بعضی از کوکی ها حتی پس از آغاز مجدد کمپیوتر در آن باقی میمانند پس بهتر است تا فقط تعداد از تعداد معدودی از کوکی ها استفاده کرد. برای مثال شما می توانید در فایر فوکس به مرورگر خود فرمان دهید تا کوکی ها را "تا زمانی که فایرفاکس بسته شود" قبول کند. (همچنین شما می توانید تا به مرورگر خود فرمان دهید تا حافظه لیست سایتهای مشاهده شده را در زمان بستن پاک کند). اما عموما قدرت وب پراکسی ها در محافظت از هویت شما در برابر وب سایتهایی که به آنها دسترسی دارید بسیار محدود میباشد. اگر هدف شما اینست شما باید در تنظیم کردن مرورگر و پراکسی بسیار با دقت عمل کنید و از یک ابزار دورزدن پیشرفته تر استفاده کنید.

کمک کردن به دیگران

اگر شما در کشوری با دسترسی نامحدود به اینترنت زندگی می کنید و مایل به کمک کردن دیگران در دورزدن سانسور هستید شما می توانید یک اسکریپت وب پراکسی روی وب سایت خود نصب کنید (یا حتی بر روی کمپیوتر شخصی خود) همانطور که در فصل کمک به دیگران این کتاب درباره آن بحث شد.

سایفون

سایفون سیستم عامل وب پراکسی منبع آزاد است که در طول سالهای اخیر به صورت چشم گیری تغییر کرده است. سایفون با دیگر نرم افزارهای پراکسی (مثل CGIProxy و (Glypeبستگی به نوع تنظیم بر روی سرور در چند زمینه فرق دارد. به طور کلی¸ سایفون:

  • از طریق HTTPS قابل دسترسی می باشد.
  • از دسترسی به سایتهای مورد نظر HTTPS پشتیبانی می کند.
  • سازش بهبود یافته ای ( البته با تعدادی از معایب) با وب سایتهای پیچیده نظیر یوتیوب دارد.
  • احتمال درخواست اسم کاربری و کلمه عبور برای وارد شدن به سایت وجود دارد.
  • به شما این امکان را می دهد تا با ثبت یک ایمیل URLهای جدید پراکسی را در صورت بلوکه بودن پراکسی از مجری دریافت کنید.
  • به شما این امکان را می دهد تا دیگران را برای استفاده از پراکسی خود دعوت کنید (با فرض این که پراکسی طوری تنظیم شده که نیاز بخ کلمه عبور دارد).

نسخه کنونی نرم افزار سرور سایفون فقط در لینوکس قابل اجراست. همچنین نصب و اداره کردن آن نسبت به پراکسی های دیگر مشکل تر می باشد. در درجه اول این نسخه برای آسان کردن عملکرد یک سرویس با حجم بزرگ و مقاوم در برابر بلوکه دور زدن برای آنهایی که فاقد توانایی آنند که ابزارهای پیشرفته تر نصب و استفاده کنند.

تاریخچه سایفون

 سایفون ۱ که نسخه اصلی سیستم عامل وب پراکسی است برای کارکرد در ویندوز طراحی شده بود و به کاربرهای ناوارد موجود درکشورهایی که اینترنت فیلتر نشده دارند این اجازه را می داد تا سرویسهایی را برای افراد خاصی که در کشور هایی که اینترنت فیلتر شده حضور دارند را فراهم کنند. کارکردن با آن بسیار آسان بود و نصب بسیار ساده ای داشت و شامل پشتیبانی ساده ای برای HTTPS نیز بود که این مزیت آن را از بسیاری جایگزین ها امن تر می کرد. این نسخه نیاز به ورود به سیستم نیز داشت که باعث جلوگیری از تراکم می شد و احتمال بلوکه شدن وب پراکسی های کوچک (گره) را کمتر می کند.سایفون ۱ دیگر توسط سازمانی که آن را به وجود آورد پشتیبانی و حمایت نمی شود.

سایفون ۲ کاملا از نو نوشته شد و این کار با نگاهی بر عملکرد¸ امنیت¸ سازش¸ و مقیاس پذیری در چارچوب یک مدل سرویس متمرکز صورت گرفت. این اهداف با مقیاس مختلفی به ثمر نشستند. در ابتدا یک کاربر سایفون ۲  نیاز به نام کاربری و کلمه عبور برای ورود به یک گره خصوصی مشخص داشت. شرکت سایفون به کاربران معدود نخستین خود که از نقاط مختلفی بودند امتیازات ویژه ای قائل شد که به آنها اجازه می داد تا دیگران را برای استفاده از پراکسی دعوت کنند. پراکسی های سایفون ۲اولیه همچنین از کاربران تقاضا می کرد تا "گواهینامه های نا معتبر" هشدار مرورگر را نادیده بگیرند. این در حالی بود که آنها از طریق HTTPS در دسترس بودند گرچه مجریان آنها بی تمایلی و ناتوانی خود را برای خریداری گواهینامه SSL نشان می دادند. تمامی گره های خصوصی سایفون که از طریق خود شرکت گسترش یافته بود اکنون گواهینامه ها را به امضا رسانده اند و به احتمال زیاد دیگر هشدارهای مرورگر را نخواهیم دید. بدیهی است که این امر شاید در نصب نرم افزار سایفون توسط شخص سوم مصداق نداشته باشد. گدشته از آن¸ هم اکنون تمامی کاربران سایفون حق آن را دارند که تعداد معدودی را برای استفاده دعوت کنند.

گره باز سایفون ۲ که کمی بعد به بهره رسید نیازی به ورود به سیستم ندارد. یک گره باز به صورت خودکار صفحه خاصی را بارگزاری می کند و خود را در قالب زبان خاصی نشان می دهد اما سپس می توان از آن برای مرور اینترنت در جاهای دیگر نیز استفاده کرد و از سانسورهای اینترنتی نیز در امان بود. نودهای باز شامل لینکی می باشند که توسط آن کاربر قادر می باشد تا با به وجود آوردن یک اکانت به صورت اختیاری یک ایمیل را ثبت کند. این کار به مجریان پراکسی اجازه می دهد تا به کاربرانی که گره های بلوکه شده دارند لینکهای جدیدی بفرستند. در کل انتظار می رود تا گره های باز نسبت به گره های خصوصی سریع تر بلوکه و جایگزین شوند. این در حالیست که تمامی گره های باز سایفون توسط HTTPS امن شده اند و آنهایی که توسط شرکت سایفون اجرا می شوند هویت خود را توسط گواهینامه های معتبر و امضا شده شناسایی می کنند.

 چگونه می توانم به یک گره سایفون دسترسی پیدا کنم؟

برای نظارت و محدود کردن بلوکینگ پراکسی ها شرکت سایفون طریق متمرکزی برای توضیع گرههای باز دارا نمی باشد (که بعضا به آن گره right2know نیز می گویند). یک گره باز به زبان انگلیسی¸ که وقف به انجمن پشتیبانی دورزدن سی سیو است¸ در سایت http://sesaweenglishforum.net موجود می باشد. گرههای باز دیگری نیز به صورت خصوصی (توسط لیست پستی¸ اشتراک تویتر¸ برنامه های رادیویی و غیره) و توسط تهیه کنندگان مختلفی که مشتریان سایفون می باشند توضیع می شود.

گره های خصوصی سایفون به صورتهای مختلفی کار می کنند. مجریان این گرهها چاپ لینکهای دعوت را در کتاب خود قابل نصیحت نمی داند چرا که اصل نگهداری از یک گره خصوصی عدم پخش آن است که آن را به یک شبکه ی اجتماعی که بر پایه ی اعتماد بنا نهاده شده تبدیل کند. بالاخره فرستادن یک دعوتنامه به یک "خبرچین" کافیست تا آدرس IP گره به لیست سیاه ملی اضافه شود. بدتر از آن اینست که اگر خبرچین دعوتنامه را قبول کند او تمامی URL های پراکسی جایگزین را نیز که توسط مجریان فرستاده خواهد شد دریافت خواهند کرد. اگر شما دعوتنامه ای دریافت کنید که شامل لینکی شبیه https://privatenode.info/w.php?p=A9EE04A3 باشد¸ این لینک به شما اجازه می دهد تا یک اکانت و ایمیل را برای دریافت معلومات ثبت کنید. برای انجام این کار دستورالعمل موجود پایین "ایجاد یک اکانت" را دنبال کنید. بعد از ایجاد لینک شما دیگر احتیاجی به استفاده از لینک دعوت را ندارید. در عوض شما با استفاده از لینکی که به سادگی قابل حفظ کردن می باشد نظیر https://privatenode.info/harpo وارد به سیستم میشوید.

استفاده از یک گره باز سایفون

نخستین باری که به یک گره باز پراکسی سایفون متصل می شوید شما " شرایط استفاده وسیاست حفظ حریم خصوصی" را خواهید دید. درخواست می سئد که شرایط را با دقت بخوانید چرا که حاوی نصایح مهم امنیتی و معلومات راجع به طریقه به کارگیری مجری پراکسی از داده های شما می باشد. برای استفاده از پراکسی شکا باید دکمه Agree را کلیک کنید.

بعد از قبول کردن شرایط استفاده سایفون¸ صفحه اصلی که به آن گره متصل است همانطور که در زیر می بینید بارگزاری می شود. شما می توانید لینکهایی را که در این صفحه آمده را دنبال کنید که این کار به صورت خودکار محتوا را از طریق پراکسی درخواست می کند یا به شما اجازه می دهد تا با استفاده از URL آبی رنگ(که در واژه نامه سایفون به آن بلوبار می گویند) در بالای مرورگر خود وب سایتهای دیگر را بازدید نمایید.

ایجاد یک اکانت

تا زمانی که شما URL یک گره باز بلوکه نشده را به یاد داشته باشید و یا آن را بوک مارک کرده باشید می توانید از آن برای دستیابی به وب سایت های فیلتر شده استفاده نمایید. ایجاد یک اکانت به شما اجازه می دهد تا بعضی از تنظیمات از جمله زبان پراکسی و صفحه اصلی را تغییر دهید. همچنین به شما این فرصت را می دهد تا با ثبت یک آدرس ایمیل به مجری پراکسی این اجازه را بدهید تا در صورت بلوکه شدن این پراکسی یک URL جدید برای شما ارسال نماید. برای انجام این کار بر روی لینک "ایجاد یک اکانت" در بلوبار کلیک کنید.

در صورت دریافت یک دعوت برای استفاده از یک گره خصوصی سایفون مراحل مورد نیاز برای ایجاد یک اکانت متطابق با مراحل زیر می باشند.

 زماني كه يك فرم ثبت نام را پر می کنید شاید بهتر باشد تا نام کاربری خود را طوری انتخاب کنید که با هویت اصلی شما در سرویسهای ایمیل¸ وب سایتهای شبکه های اجتماعی¸ و یا سیستم عاملهای دیگر فرق داشته باشد. این قضیه شامل ایمیلهایی که آنها ثبت می کنید نیز می شود. بسیاری از کاربران پراکسی شما غیر قادر به دیدن نام کاربری و ایمیل شما می باشند اما هر دوی این معلومات در مکانی از پایگاه داده ها ذخیره و برای مجریان سایفون قابل مشاهده می باشند. اگر تصمیم بر این بود که ایمیلی را به ثبت برسانید پیشنهاد می شود تا ایمیلی انتخاب کنید که بتوان از طریق ارتباط HTTPS به آن دسترسی پیدا کرد. https://mail.google.com, https://www.hushmail.com و https://mail.riseup.net ارائه کنندگان ایمیل رایگان میباشند که از HTTPS نیز پشتیبانی می کنند. برای جلوگیری از ثبت نام خودکار اکانت سایفون شما باید رقم موجود نشان داده شده بر روی تصویر کد امنیتی را خوانده و سپس آن را در آخرین فیلد وارد کنید. بعد از این کار "ایجاد یک اکانت" را کلیک کنید.

 

در آخر شما پیامی دریافت خواهید کرد که ایجاد موفق اکانت را تایید می کند. از اینجا به بعد خواهش می شود تا از URL نشان داده شده در این صفحه برای ورود به گره سایفون خود استفاده کنید. در خاطر داشته باشید که این لینک حاوی یک پیشوند HTTPS و یک پسوند کوچک ("/001" ىر تصوير بالا) می باشد. شاید بهتر باشد تا شما صفحه خوش آمدید گویی را پرینت کرده یا URL لینک شده را بوک مارک کنید (ولی مواظب باشید تا صفحه خوش آمد گویی را تصادفا بوک مارک نکنید). البته شما به نام کاربری و کلمه عبور که در مراحل بالا انتخاب کردید نیاز خواهید داشت.

همانطور که در بالا نشان داده شد صفحه خوش آمد گویی همچنین حاوی نصائحی درباره هشدار "گواهینامه نا معتبر امنیتی" نیز می باشد. این صفحه به شما می گوید که شما باید این هشدارها را قبول کرده تا بتوانید ازسایفون استفاده کنید. در حقیقت این دستورالعمل ها قدیمی شده اند و دیگر نیازی به ادامه دادن آنها نمی باشد. اگر هنگام ورود به پراکسی سایفون هشدارهایی از قبیل هشدارهای زیر مشاهده کردید باید به آنها توجه کنید. اگر این اتفاق صورت گرفت بهتر است که مرورگر خود را بسته و با info@psiphon.ca یا English@sesawe.net برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

psiphon_right2know_sslerror_ie

دعوت از دیگران

در صورت استفاده از یک اکانت برای ورود به پراکسی سایفون شما سرانجام قادر به این خواهید بود که دیگران را نیز دعوت کنید. برای جلوگیری از بلوکه شدن شما رمزهای دعوت را به تدریج دریافت می کنید و همیشه تعداد افرادی را می توانید دعوت کنید محدود می باشد. بدیهی است که اگر پراکسی شما از نوع گره باز است شما قادر خواهید بود تا URL پراکسی را به هر کس که می خواهید بفرستید. گر چه اگر در صورت بلوکه شدن یک پیام پیگیری "مهاجرت" در ایمیل ثبت شده خود دریافت کنید شما خواهید فهمید که اکانت شما به یک گره خصوصی منتقل شده است. شما هرگز نباید URL یک گره خصوصی را به کسی بفرستید مگر اینکه این کار توسط خود مکانیزم دعوت درونی سایفون انجام شود.

وقتی که شما اقدام به دعوت یک یا چند نفر می کنید لینکی در بلوبار خواهید دید که چیزی شبیه (1 باقی مانده) می گوید همانطور که در پایین نشان داده شده است.

 دو راه برای دعوت دیگران برای استفاده از پراکسی سایفون وجود دارد:

  • مدل دعوت ارسال به صورت خودکار لینک ها را به یک یا چند دریافت کننده می فرستد. دعوتنامه ها از طرف سایفون دریافت می شوند و نه از طرف اکانت افراد.
  • مدل دعوت ایجاد که یک یا چند لینک دعوت را برای توضیع در شبکه ها به وجود می آورد.

ارسال دعوت

"دعوت" را در بلوبار کلیک کرده یا دعوتها را از صفحه پروفایل ارسال کنید. برای هر شخصی که تمایل دارید برای او دعوت ارسال کنید یک ایمیل وارد کرده و "دعوت" را کلیک کنید.

 پیامی مشاهده خواهید کرد که به شما خبر می دهد که یک یا چند عدد از دعوتها در صف برای ارسال قرار گرفته-اند و این به این معنی است که سایفون لینکهای دعوتهای شما را به صورت ایمیل در ظرف چند دقیقه آینده ارسال خواهد کرد.

در یاد داشته باشید که شما باید تنها کسانی را به گرههای خصوصی دعوت کنید که با آنها شخصا آشنا می باشید

ایجاد دعوت

"ایجاد دعوت" را در صفحه پروفایل کلیک کنید. تعداد لینکهای دعوت را انتخاب و سپس "دعوت" را کلیک کنید.

شما می توانید لینکهای دعوت را توسط هر شبکه موجود توزیع کنید اما:

  • هر دعوت تنها یک بار قابل استفاده است
  • برای گره های خصوصی¸ لینکها را برای عدم افشای URL پراکسی بر عموم مخفی نگه دارید.
  • برای گره های خصوصی تنها افراد آشنا را دعوت کنید.

گزارش کردن وب سایتی که توسط سایفون باز نمی شود

برخی از وب سایتهایی که بر اسکریپتهای متراکم و تکنولوژیهای پیچیده اینترنت مانند Flash و AJAX تکیه دارند، محتوایشان توسط سایفون به خوبی نشان داده نمی شود. برای بهتر کردن سازگاری سایفون با این نوع وب سایتها تولید کنندگان نیاز به پیدا کردن این سایتهای مشکل ساز دارند. اگر شما به همچنین سایتی برخوردید میتوانید با کلیک کردن "Broken" در نوار آبی آدرس آن را گزارش دهید. در صورت امکان با ارائه یک توضیح کوتاه در رابطه با مشکل در "Description field" به گروه توسعه سایفون این فرصت را بدهید تا راه حلی برای آن مشکل پیدا و آن را از سر راه بر دارند. وقتی این کار را کردید "ارسال" را کلیک کنید و پیام شما به دست مسئولان خواهد رسید.